Jéga Szabó László - Kub(ik)izmus

Van olyan izmus is, melyet maga az alkotó, Jéga Szabó László teremtett, hozott létre. Azaz egy tipikus jelenséget nevezett el és jelenített meg. Ez a KUBI(KI)ZMUS című dombormű-kollázsa, melyen az elmúlt nyolc év talicskás emberét láthatjuk a kubizmus formavilágában megjelenítve. Egy alakot a sok közül, aki olyan keményen és szorgalmasan dolgozott az ország vagyonának elhordásán, mint a kubikus hajdanán, csak éppen a megélhetéséért. Az alkotás önmagáért beszél.
Kub(ik)izmus : a kubizmus,és a kubikos (munkás,aki talicskával tolja a földet - az alkotásban az országból eltalicskázott vagyont jelképezi) összevegyítéséből jött létre.
Vegyes technika:kollázs-dombormű-montázs

There is an ISM that the creator himself, Jéga Szabó László created, onto brought existence. That is dubbed a typical phenomenon and displayed. This KUBI(KI)ZMUS title we may see eight years of the wheelbarrow man of his relief collage, on which it was over, displayed in the design of the cubism. A shape the from among a lot, who worked on the eroding of the country's property so firmly and diligently,, than the kubikus long ago, only just his living.
Kub(ik)izmus : the cubism,and the digger (worker,who pushes the land with a wheelbarrow - in the creation from the country barrowed property symbolize it) came from mingling him onto existence.
Mixed technique:collage relief montage

Jéga Szabó László - Kub(ik)izmus